بزرگنمايي:
چه خبر -
آموزس "نه" گفتن به کودکان براي حفاظت آنها از افراد پدوفيل
در واقع خصوصيت اصلي اين اختلال جذب شدن به سوي کودکان است. لزوما کسي که با کودکان عمل جنسي انجام ميدهد اختلال پدوفيليک ندارد بلکه بهعنوان يک فرد مجرم، از فرصتي که تصادفي در اختيارش قرار گرفته بلافاصله بهره ميگيرد و به کودکي که صرفا در دسترسش قرار دارد، تجاوز يا از او سوءاستفاده جنسي ميکند. اما کساني که اختلال پدوفيليک دارند به طور مستمر حداقل در يک دوره 6 ماهه، از کودکان نابالغ يا تازه بالغ شده، در مقايسه با افرادي که از لحاظ فيزيکي کاملا بالغاند، به يک اندازه يا بيشتر تحريک جنسي ميشوند.
فرد مبتلا به اختلال رواني پدوفيليک طبق اميال جنسي خود رفتار کرده، و يک فرد ناراضي را قرباني عمل خويش ميکند، يا دچار خيالپردازيهايي از اين نوع است. فرد بيمار پس از اقدام به عمل جنسي با قرباني احساس پشيماني ندارد. از آنجايي که عموما قربانيان، مبتلايان به اختلال پدوفيليک، کودکان هستند، لذا لزوم توجه والدين به آموزش براي محافظت از کودکان را بايد ضروري دانست.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کودک آزاري و انحراف جنسي پدوفيليا، مراقبت از کودکان را جدي بگيريم
مشخصه هاي افراد پدوفيل در برخورد با قربانيان خود
اکثر افراد مبتلا به اختلال پدوفيليک قربانيان را به طرف خود جلب ميکنند، آنها را تنها گير مياندازند و معمولا هدف خود را به اين ترتيب انجام ميدهند:
انتخاب يک کودک ساده و آسيبپذير، که بهراحتي ترغيب و تشويق شود، و بعد از سوءاستفاده، صدايش در نيايد.
استفاده از مشوقهاي غيرجنسي، مثل خريدن اسباببازي يا خوراکي يا زبان بازي در برخوردهاي اوليه.
گفتگوي تدريجي درباره موضوعات جنسي،
و پيشرفت از نوازشهاي غيرجنسي به نوازشها و لمس کردنهاي جنسي براي حساسيتزدايي و عادت دادن کودک به آنها.
بعد از سوءاستفاده، پدوفيل از اقتدار خود بهعنوان يک بزرگسال استفاده ميکند و کودک را به سکوت درباره رفتار مشترک، وا ميدارد.
آموزش به کودکان براي مراقبت از خود
از حدود 3سالگي جاهاي خصوصي کودک را به او آموزش دهيد، نيازي به نام بردن نيست، مثلا بگوييد وقتي به استخر ميروي قسمتهايي از بدنت که زير مايو، است، جاهاي خصوصي توست.
به کودک بياموزيد هيچکس به جز والدين و گاه پزشک حق نگاه کردن و لمس کردن جاهاي خصوصي تو را ندارد،
به کودکتان بياموزيد که تو هم هيچوقت اجازه نداري جاهاي خصوصي ديگران را تماشا يا لمس کني،
به کودکتان بياموزيد که اجازه ندارد خوراکي يا کادويي بدون اطلاع شما از ديگران قبول کند،
به کودکتان ياد دهيد اگر فردي زن يا مرد، ناآشنا يا آشنا (حتي يکي از بستگان، فاميل، پرستارش، معلم، راننده سرويسش يا هر شخص آشناي ديگري)، به او پيشنهاد رفتن به جاهاي خلوت، نگاه کردن و لمس کردن جاهاي خصوصي را داد بگويد «نه»، و بلافاصله از آن شخص دور شود،
به کودک بگوييد هر کسي که پيشنهادهاي بالا را به تو بدهد آدم بسيار بدي است، حتي اگر با تو خيلي مهربان باشد،
به کودکتان ياد دهيد در صورتي که با پيشنهادهاي بالا مواجه شد فورا به والدين اطلاع دهد و از تهديدها نترسد، به او اطمينان دهيد که شما در هر صورت رازدار و حامي او هستيد.
اگر براي کودکتان اتفاقي افتاد واکنش هيجاني نشان ندهيد، آرامش خود را حفظ کرده و کودک را براي معاينات لازم به متخصص نشان دهيد، و براي رفتار صحيح دراين موارد، و همچنين کاهش مشکلات رواني پس از سانحه، از روانپزشک و روانشناس کمک بگيريد.
اگر کودک باز قرباني شد؟
با تمام آموزشها باز، هم ممکن است کودک پس از قرباني شدن توسط يک بيمار جنسي، اتفاق را از ترس يا از روي نگراني بازگو نکند، توجه داشته باشيد که تغييرات رفتاري ناگهاني و بدون دليل کودک را، جدي بگيريد؛ مثلا تغيير ناگهاني در خلق و خوي کودک (گوشهگير شدن و غمگيني)، تغيير در اشتهاي کودک يا خواب (کابوسهاي شبانه يا ترس از خوابيدن در اتاقش در حالي که قبلا اينگونه نبوده)، اينکه کودک ناگهان اعلام ميکند که نميخواهد به مدرسه برود، يا فلان شخص خاص را ديگر، نميخواهد ببيند.
مشکلات جسماني مثلا تغيير در راه رفتن يا نشستن کودک، وجود آثار ضربه کبودي يا جراحت را بر بدن کودک پيگيري کنيد
هميشه سعي کنيد خودتان وظيفه نگهداري و مراقبت از کودکتان را انجام دهيد و تا حد امکان از واگذار کردن اين مسوليت به ديگران امتناع کنيد
اگر با چنين اتفاقي مواجه شديد، هيچگاه از ترس بيآبرويي از پيگيري قضيه کوتاه نياييد تا مانع درمان بيماران يا مجازات مجرمين نشويد.
سميرا شيرمحمدي- دکتري تخصصي روانشناسي
منبع: sepidonline.ir